Suomeksi Eesti keeles English
tausta

Masokistin Unelma 12.08.2023

Tulokset 2022

Matka

Masokistin Unelma on 100 kilometrin juoksun Peräkylän Ponnistuksen avoin mestaruuskilpailu.
Vuoden 2023 Unelma järjestetään lauwantaina 12.08.2023.

Masokistin Unelma on Suomen vanhin vuosittain järjestettävä ultrajuoksu, nyt kirmataan noin kahdettakymmenettäneljännettä kertaa.

Tänä vuonna järjestämme myös Masokistin Minin, matkaltaan standardi maraton + 6 m (Suomen lyhyin ultra siis).

Suojelija

TBD

Paikka ja aika

Kilpailupaikka sijaitsee Paloheinän ulkoilumajan välittämässä läheisyydessä Helsingin keskuspuistossa. Katuosoite on Pakilantie 124, so. Pakilantien ja Kuusmiehentien kulmauksessa: Paloheinän ulkoilumaja.

Kilpailu alkaa n. klo 08.00. Kilpailun ohjeellinen aikaraja on 15 tuntia eli kilpailu loppuu n. klo 23. Lupaamme ottaa maaliin kaikki, jotka ovat viimeisellä kierroksella 15 tunnin aikarajan mentyä umpeen; jos ainakin joku järjestäjistä pysyy tolpillaan vielä tämänkin jälkeen, niin tarvittaessa jatkamme kilpailua, mutta tästä ei anneta mitään takuuta.
Masokistin Mini alkaa n klo 10:00, tarkemmin sanoen tasan kaksi tuntia satasen alun jälkeen. Aikaraja on Unelmaa mukaillen 13 tuntia.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osanottomaksu tilille:
Os.maksu Unelma 60 € (JK 55 €), Mini 25 € (JK 20 €). Kannattajaseurojen jäsenille 5 € (Unelma) / 2 € (Mini) alennus.
Tili: (Pekka Ylä-Nikkilä/Peräkylän Ponnistus, OKO) FI23 5542 2340 3248 47, viesti "Masokistin Unelma" (100 km) tai "Masokistin Mini" (maraton).
Jäsenmaksun maksaneille seuran jäsenille osallistumismaksu 10 € (kumpikin matka); mikäli jäsen ei raahaudu vähintäänkin maratonin verran, niin perimme jäsenedun takaisin. Alennus edellyttää seuran edustamista kilpailussa.
Paikan päällä jälki-ilmoittautuneilta toivomme tasarahaa.
ALV:n sijaan osanottomaksu sisältää 5 € veron. Lahjoitamme siis jokaista osanottajaa kohti 5 € Pelastakaa Lapset ry:n kautta Ukrainan lapsille.

Osanottorajoitus

Kilpailussa on osanottorajoitus: Masokistin Unelma 60, Masokistin Mini 30.
Alla olevaa listaa ilmoittautuneista päivitetään vähintään pariviikoittain; mikäli osanottorajoitukset uhkaavat lähentyä, niin sitten tiheämmin. Elä siis hötkyile mikäli et näe nimeäsi listalla viisi minuuttia osanottomaksun maksamisen jälkeen.

Osanoton peruminen

Mikäli osanotto peruuntuu vamman tai sairauden -ei kuitenkaan mielenterveydellisen- vuoksi, niin osanoton voi "rullata" seuraavalle vuodelle. Rullauksen voi tehdä kerran; mikäli osanotto peruuntuu senkin jälkeen, niin lahjoitamme osanottomaksun kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyskohteeseemme (tänä vuonna Pelastakaa Lapset ry). Mikäli osanotto peruuntuu muusta syystä, niin lahjoitamme osanottomaksun kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyskohteeseemme.
Osanottoa ei saa myydä/lahjoittaa toiselle.
Mikäli sattuu niin hassusti ettei kilpailua enää järjestetä, niin "rullautuvat" osanottomaksut menevät kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyskohteeseemme.
Niin tai näin, rahoja ei siis palauteta.

Mikäli ilmoittautuu kilpailuun -so. varaa paikan joltain muulta-, mutta jättää osanottomaksun maksamatta eikä peru osanottoaan, niin halutessaan osallistua kilpailuun jonain tulevana vuonna joutuu maksamaan kaksinkertaisen osanottomaksun (penalty!). Ylimääräisen osanottomaksun (penalty) lahjoitamme kokonaisuudessaan hyvänteväisyyskohteeseemme. Ylimääräisestä osanottomaksusta ei saa JK- eikä kannatusseura-alennusta.

Reitti

Keskuspuiston ali kulkevan joukkoliikennetunnelin töitten takia reitti muutettiin vuonna 2014 alkuperäisestä. Vuonna 2022 mennään edelleen uudella reitillä. Jatkosta ei ole mitään päätöstä. Uusi reitti simuloi "original routea" kohtuullisen hyvin.

Kilpailu käydään 1,942908 km lenkillä, alustana suht tasainen sorapintainen ulkoilutie, yksi pieni nousu kierroksella. Unelmassa kierroksia 51 ja rapioiksi jäävä matka juostaan alussa: kaksi kertaa 0,454906 km lisälenkki + 1,88 m m. Ajanottojärjestelmän vuoksi lisäämme tuohon vielä viitisen metriä "varmuusvaraa".
Minillä juostaan aluksi kolme kertaa lisälenkki, sitten 21 kertaa peruslenkki. Koska haluamme säilyttää Minin Suomen lyhyimpänä ultrana, niin lähtö 36 m ennen maaliviivaa.
Maali ja huoltoalue ovat vanhassa paikassa. Unelman lähtö siis n 9 m maalista päinvastaisjuoksusuuntaan; Minin lähtö maalista 36 m samaan suuntaan.
Reitti on virallisesti mitattu (Tero Töyrylä 17.07.2022).

Huolto

Huoltopisteitä on reitillä yksi, joka on samassa kohtaa kuin väliaikapiste ja kumpaisenkin matkan maali. Huoltopisteessä on tarjolla minimissään vettä, kivennäisvettä, urheilujuomaa (Dexal), mustikkakeittoa, kolajuomaa, appelsiineja, banaaneita, rusinoita, suklaata, perunalastuja, Tutti Fruttia, kaurakeksejä, suolakeksejä ja suolakurkkuja.
Lisäksi omat eväät ja huolto on sallittu.
Naula-Klubi tarjoaa vihreätä palautusjuomaa.

Mikäli Paloheinän ulkoilumaja on auki, niin sen tiloja voi hyödyntää. Mahdollisesti viereisen jäähallin WC- ja suihkutiloja voi käyttää, mutta tästä ei ole taetta.

Vakuutukset

Järjestäjien puolesta kilpailijoille ei ole vakuutusta, vaan KAIKKI KILPAILEVAT OMALLA VASTUULLAAN.

Tavaroiden säilytys

Haluttaessa järjestävät voivat ottaa arvo-esineitä ym. säilytykseen, mutta emme ota niistä vastuuta. Säilytyspaikka on tälläin järjestäjien lukittu auto.

Palkinnot

Kaikille maaliinpäässeille Tiplomi ja ehkä jotain PePo-krääsää.

Kaikille Unelman viisi kertaa maaliin kärsineille Paloheinän Fakiirin arvonimi ja erikoistiplomi.
Kymmennestä kärsimyksestä Erikoistiplomi Tammenlehvin.


Lisätietoja

Suinulan Teräsmies (terasmies@perakylanponnistus.fi, +358-50-597 1325)
Iin Puhuri (puhuri@perakylanponnistus.fi, +358-400-165 427.)


Ilmoittautuneet as per 05.05.2023

Unelma (noin 25 kpl)

Padasjoen Patman - rullaus vuodelta 2022 (osanotto vahvistamatta
Iiris Rautiainen - rullaus vuodelta 2022
Hansi Keijonen
Erik Seesjärvi (maksu pending)
Anu Ossberg
Markus Ilva
Juha Palenius
Henrik Martiskainen
Noora Tanskanen
Miikka Lundgren (maksu pending)
Fakiiri numero Uno
Fakiiri numero Uno Junior (maksu pending)
Axu Saha
Erik Seesjärvi
Tuukka Pursiainen
Katja Jokela (maksu pending)
Jouko Tyni
Jussi Malinen
Topi Nieminen
Marjo Niinimäki
Lea Mäenpää
Susanna Kukkula
Anna-Mari Becker
Ville Niemenmaa
Ville Lajunen

Jonotuslista

Dev null

Mini (noin 6 kpl)

Marit Schellingerhout - rullaus vuodelta 2022
Remco Schellingerhout - rullaus vuodelta 2022
Miikka Bäckström
Henna-Kaisa Värikoski
Arja Virtanen
Petri Mononen

Jonotuslista

Dev nullsphs = sisäpiiriä, henkellisessä suojeluksessa